NÉPTÁNC TANSZAK

A néptánc tanszak célja a magyar néptánc és népi kultúra iránti érdeklődés kialakítása és elmélyítése, hagyományaink, kulturális örökségünk továbbéltetése, a mozgáskultúra megalapozása és fejlesztése, a tánc, mint a közösségteremtés és közösségformálás lehetséges eszközének értelmezése.

 

A néptánc oktatás célja a tánc iránt érdeklődő tanulók mozgáskultúrájának sokirányú fejlesztése, az egészséges életmódra, ügyességre, magabiztosságra nevelés. Kiemelt feladat a táncművészeti alapismeretek átadása, a hogy a gyerekek nyitottá váljanak a közösségi alkotó tevékenység és általában a művészetek iránt.

A néptánc oktatása elkezdődik az előképzőben, de az alapfok és a továbbképző évfolyamokon teljesedik ki. Egyre több dialektus táncrendjeit ismerik meg a tanulók, s táncolják "anyanyelvként".

A folklór különböző területei a népzene, a népdal, a néptánc, a népi játék óriási lehetőséget nyújtanak a gyermekek zenei és mozgáskultúrájának fejlesztésére, személyiségük formálására.

A gyerekek megismerkedhetnek a magyar néptánc kincshez szorosan kapcsolódó népdalokkal, népzenével is, valamint elsajátítanak a különböző tánctípusokhoz szorosan kapcsolódó alapvető mozdulatelemeket és motívumokat.

 

A tanszak tantárgyai:

népi játék (előképző 1-2. évf.)                       heti 2x45 perc

néptánc (alapfok 1-2 évf.)                             heti 4x45 perc

néptánc (alapfok 3-6. évf.)                            heti 3x45 perc

néptánc (továbbképző 7-8. évf.)                    heti 4x45 perc

folklórismeret (alapfok 3-6. évf.)                    heti 1x45 perc

folklórismeret (továbbképző 9-10. évf.)           heti 1x45 perc

Elérhetőségeink

Postacím: 3910 Tokaj, Bajcsy-Zs. Endre út 7-9.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 47/352-216, Fax: 47/552-096

Csatlakozz hozzánk!

Mi is ott vagyunk a közösségi hálón. Kövess minket!