TIOP-1.1.1

BELÉPÉS A XXI. SZÁZADBA AZ INFORMATIKAI FEJLESZTÉS ÁLTAL
 
A TIOP-1.1.1-07/1-2008-0924 pályázat keretében, 2012 december utolsó napjaiban megérkeztek intézményünkbe azok az informatikai eszközök, melyeket négy éve vártunk. A tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulólétszáma alapján, valamint a tiszaladányi és bodrogkisfaludi tagintézményei révén 8 db interaktív táblához, laptophoz és projektorhoz, 49 PC-hez, 1 szerverként működő számítógéphez, 2 garnitúra szavazóegységhez, a gyengén látók számára nagy segítséget jelentő szoftverhez és 1-1 db WIFI berendezéshez jutott. Ezzel a mennyiségű és minőségű eszközbázissal tényleg a XXI. században érezhetik magukat tanítványaink és az IKT eszközöket a mindennapi oktatásban felhasználó kollégáink.
 
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY   
 
AZ INFORMATIKAI ESZKÖZÖK KORSZERŰSÍTÉSE TOKAJ VÁROS ÁLATLÁNOS- ÉS KÖZÉPISKOLÁIBAN TIOP-1.1.1-07/1-2008-0924   2013. február 25.
 
  Több mint 50 millió forintból vásároltak tanulói PC-ket, laptopokat és aktív táblákat Tokaj általános- és középiskoláiban. Európai Uniós pályázatból a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és annak tiszaladányi tagintézménye összesen 49 darab tanulói géppel, 8 darab interaktív táblával, a hozzá szükséges laptopokkal, projektorokkal valamint szavazóegységekkel, gyengén látó tanulók megsegítésére alkalmas  szoftverekkel gazdagodott. Az informatikai eszközök korszerűsítése Tokaj város általános- és középiskoláiban (TIOP-1.1.1-07/1-2008-0924) című projekt tavaly évvégén valósult meg, az új gépekkel az intézmény jelentős fejlesztést tudhat magának.
    
Az informatikai eszközök beszerzésén túl sor került a pedagógusok felkészítésére is: külön oktatásban részesültek az eszközök használatával kapcsolatban. A projektgazdák az akadálymentesítésre is gondoltak és külön, a gyengén látók egyszerűbb számítógép használatát segítő szoftvert is beszereztek.
pedaggusok_felksztse1.jpg
pedaggusok_felksztse2.jpg
 
pedaggusok_felksztse3.jpg
 
szlk1.jpg
 
szlk2.jpg